Töltött kifli
Hozzávalók:
1200 ml liszt, amiből
350 ml teljeskiőrlésű bio tönköly liszt (
termelői )
a többi bio fehérliszt (BL55)
400 ml folyadék amiből kb. 125 ml-t tesz ki a
két egész tojás, a többi az házi tej
1/2 ek konyhasó
3 ek bio nádcukor
2 ek bio hidegensajtolt napraforgóolaj
3 dkg friss élesztő
Tészta
készítése.
Készítés:
A szobahőmérsékletű hozzávalókból tésztát
dagasztunk, majd langyos helyen 1 órá át kelesztjük.
A három részre osztott tésztát egyenként lisztezett
gyúródeszkán kör alakúra nyújtjuk, majd 8
egyenlő cikkre vágjuk. A szélesebb felére
helyezzük a tölteléket, majd szorosan feltekerjük, s
úgy tesszük a kivajazott tepsibe, hogy a tészta vége
alulra kerüljön. Tojással megkenjük, majd félórányi
pihentetés után, előmelegített 180 fokos
sütőben kb. 20 percig sütjük.
Töltelék lehet: fahéjjal megszórt almacikk,
sűrű lekvár.
Készítés menete képekben
...
... a Töltött sós kiflik
1. szerint